Do góry

Przekąski Przepis na:

Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 496 Ocena: 9825

Dodano:

Odsłon: 1127

Czosnkowo kolendrowej

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bardzo dokładnie oczyściłam rybę, z łba trzeba wyjąć oczy.

  2. Ugotowałam bulion warzywny wraz z innymi łbami, nie dodaje narazie kolendry i czosnku.
    Zawsze gdy sprawiam ryby, chowam do zamrażarki nadające się na bulion pozostałości jak głowy i kręgosłupy. Wyjmuje je gdy potrzebuję ugotować esencjonalny bulion rybny.
    Po pół godzinie włożyłam pstrąga i gotowałam go na najmniejszym ogniu przez 25 minut.

  3. Rybę przełożyłam na półmisek, obsypałam ją groszkiem, marchewką z bulionu i położyłam parę plastrów cytryny.

    Bulion przecedziłam, dodałam do niego posiekaną kolendrę i przeciśnięty czosnek- oddadzą cały aromat.
    Jeszcze raz sprawdziłam smak- wywar powinien być trochę bardziej słony niż rosół.
    Po czym rozpuściłam w nim żelatynę. Na każde pół litra wywaru potrzebujemy trzy łyżeczki żelatyny.

  4. Jak ktoś nie lubi pływającej zieleniny to bulion można ponownie przecedzić po paru minutach przed dodaniem żelatyny.

    A teraz noc w lodówce.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (32)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 20 grudnia 2018 Pstrąg na czasie, bo do nas właśnie dzisiaj przyjechała dostawa już takich wypatroszonych :) Znajomy się spisał i nie wiedzieliśmy, gdzie to wszystko magazynować hehehe. Część pójdzie na bieżące dania, a nad resztą pomyślimy.
Taki jak u Ciebie w galarecie też będzie, bo jest pyszny :)
Odpowiedzi: 16 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń