Do góry

Dania główne Przepis na:

Pstrąg z imbirem

Pstrąg z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 197

Dodano:

Odsłon: 3585

Zdrowe i szybkie danie.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy dokładnie ryby a następnie nacieramy startym imbirem, czosnkiem, solą i pieprzem, Do środka wkładamy po 3 plasterki pora (może być też cebula). Masło ucieramy z pietruszką i wkładamy do środka ryby, a resztę smarujemy po wierzchu.

  2. Tak przygotowane pstrągi zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika na 25 min na 180 stopni. Przed końcem pieczenia uchylamy folię i włączamy opcje grilla, aby przyrumienić skórkę. Przed podaniem skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń