Do góry

Przekąski Przepis na:

Pstrągi w sosie jogurtowo-ziołowym

Pstrągi w sosie jogurtowo-ziołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 28

Dodano:

Odsłon: 604

A co tu pisać jak już ślinka leci

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marynata: Czosnek i zioła (posiekane), sok z 1/2 cytryny, olej i przyprawy wymieszać , ryby posmarować marynatą na zewnątrz i od wewnątrz, odstawić najlepiej na min 1 godz. Sos: Żółtko rozgnieść, dodać musztardę i jogurt , białko drobno posiekać cebule pokroić w kosteczkę, dodać zieleninę i sok z cytryny, wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Pstrągi owinąć w folie i upiec. Podawać polane sosem z pieczonymi ziemniakami lub chrupiącymi bułeczkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lubiesuperzjesc 20 marca 2010 Ugryź się swoim jadem we własny ogon będzie większy efekt, bo jakoś Twoje wypociny na mnie nie działają ;P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń