Do góry

Desery Przepis na:

Ptasie mleczko na biszkoptach

Ptasie mleczko na biszkoptach

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 268

Dodano:

Odsłon: 2566

Mój ulubiony deser!

Składniki

  • 2 śnieżki
  • 500 ml mleka (po 250ml na śnieżkę, chyba że na opakowaniu jest napisane mniej)
  • 2 galaretki (różne smaki)
  • biszkopty
  • owoce
  • starta czekolada
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuszczamy w 250ml wody. Galaretki studzimy, muszą być bardzo zimne.
    Schłodzone mleko (jedną porcje) wlewamy do miski i ubijamy jedną śnieżkę. Gdy śnieżka jest już ubita to stopniowo wlewamy do niej galaretkę nadal ubijając.

  2. Przygotowaną tortownicę (średnica 26cm) wykładamy biszkoptami. Na to wlewamy przygotowaną śnieżkę z galaretką. Na masie układamy w odstępach biszkopty. Wstawiamy do lodówki na ok. 10 minut.

  3. Drugą warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Po przygotowaniu wylewamy na schłodzoną pierwszą warstwę. I również wstawiamy do lodówki na około 15minut.

  4. Na wierzch układamy owoce (w tym przypadku maliny) i posypujmy startą czekoladą.
    Zamiast czekolady można polać galaretką albo zrobić tak jak lubimy najbardziej :)

  5. Najlepiej smakuje po kilku godzina schłodzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń