Do góry

Śniadania Przepis na:

Pudding chlebowy

Pudding chlebowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 565

Dodano:

Odsłon: 6067

Lekkie i bardzo dobre.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odrobiną masła wysmarować foremkę (ja miałam formę o wymiarach 25cm x 25cm). Chałkę pokroić na 1 cm kromki, każdą z jednej strony posmarować masłem. Ułożyć je w foremce jedną na drugą, skośnie, by na siebie zachodziły.

  2. Jajko rozbić dokładnie mikserem z mlekiem, śmietanką, cukrem.

  3. Kromki zalać masą, posypać rodzynkami, a następnie warstwą ciemnego cukru. Lekko przycisnąć, odstawić na 10 minut.

  4. Piec około 30 minut w temperaturze 160ºC. W trakcie pieczenia można polewać mlekiem żeby góra za bardzo się nie spiekła. Wyjąć z piekarnika, posmarować cienką warstwą dżemu, natychmiast podawać. Najlepszy ciepły.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 25 lutego 2010 Świetny pomysł na chałkę, a do tego pięknie wygląda

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 lutego 2010 To coś nowego i wygląda apetycznie.W ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 lutego 2010 Bardzo ciekawy przepis, apetycznie wygląda ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń