Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię jabłecznik, uwielbiam sernik. Nie pozostaje nic innego jak je połączyć. Polecam, do mojego jadłospisu wchodzi na stałe.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244102
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 569
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244102
Składniki
Ciasto zagniotłem na gładką masę i schowałem do lodówki na pół godziny. Następnie starłem schłodzone ciasto na dno foremki wyłożonej papierem i podpiekłem 15 minut w temperaturze 180 stopni. Niewielki kawałek surowego ciasta zostawiłem na wierzch.
Jabłka obrałem i pokroiłem na drobną kostkę, poddusiłem je z odrobiną wody. Gdy jabłka się rozpadły wsypałem galaretkę i chwilę gotowałem mieszając. (Najlepiej sprawdzi się galaretka pomarańczowa lub cytrynowa). Gotową masę przełożyłem na podpieczone ciasto.
Ser ucierałem z cukrem, dodałem odrobinę aromatu pomarańczowego, żeby współgrał z galaretką z jabłek. Do masy dodałem jajka, wymieszałem i wylałem na warstwę jabłek. Na ser starłem pozostałe ciasto. Piekłem około 50 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do ugniatanego ciasta można dorzucić płatki owsiane, siemię lniane, kurkumę, ostropest, otręby. W jabłkach doskonale ukryją się płatki i kurkuma.