Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, niebanalne, dla lubiących odkrywanie nowych smaków :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68738
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68738
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2095
Składniki
Ugotuj pierś do miekkości (ok 30-45 min.) wraz z przyprawami, albo kostką bulionową. Jednocześnie ugotuj także ryż. Ostudź, pierś pokrój w dość drobną kostkę, albo w większe kawałki (jak lubisz).
Ananasa i kukurydzę odsącz. Ananasa pokrój w dorbne kawałki. Dodaj do ryżu i pokrojonej piersi. Rodzynki jeśli są twarde lub suche wymocz przez chwilę w gorącej wodzie, jeśli nie dodaj od razu. Ja lubię, gdy jest ich dużo, ale wiadomo gusty są różne, więc dodaj tyle ile chcesz. Wymieszaj wszystko delikatnie.
Na koniec dodaj majonez, byle nie za mało bo mieszanka nieco go wchłonie i sałatka będzie wyglądała na "suchą".
Sałatkę można jeść od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu. Zachowuje swój smak przez kilka dni pod warunkiem trzymania jej w lodówce. Życzę smacznego i pozdrawiam! ja102goda :)