Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31324
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 142
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31324
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 420
Składniki
Kotlety delikatnie rozbić. Posolić i oprószyć mąką pszenną z każdej strony. Na patelni rozgrzać smalec i usmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. Dodać przegotowaną gorącą wodę. Dodać 4 kulki ziela angielskiego i listki laurowe. Gotować mięso ok 20-25 min. Jeśli zaistnieje potrzeba to dodać gorącej wody. Następnie przełożyć mięso na talerz, a do wywaru dodać śmietanę i chrzan. Dobrze wymieszać, zagotować. Dodać sól do smaku, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier. Odparować sos jeśli chcemy, żeby był bardziej gęsty. Włożyć ponownie mięso na patelnię, do sosu. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego