Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 232
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 232
Składniki
Kotlety delikatnie rozbić. Posolić i oprószyć mąką pszenną z każdej strony. Na patelni rozgrzać smalec i usmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. Dodać przegotowaną gorącą wodę. Dodać 4 kulki ziela angielskiego i listki laurowe. Gotować mięso ok 20-25 min. Jeśli zaistnieje potrzeba to dodać gorącej wody. Następnie przełożyć mięso na talerz, a do wywaru dodać śmietanę i chrzan. Dobrze wymieszać, zagotować. Dodać sól do smaku, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier. Odparować sos jeśli chcemy, żeby był bardziej gęsty. Włożyć ponownie mięso na patelnię, do sosu. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego