Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki

Pulpeciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Pulpeciki"

Składniki

  • pół kg mielonego drobiu
  • 20 dag brukselki
  • jajko
  • cebula
  • po 2 łyżki bułki tartej i startego żółtego sera
  • 5 szklanek bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę oczyść, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Odcedź, pokrój w drobną kostkę.

  2. Mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną cebulą, bułką tartą i żółtym serem. Dodaj brukselkę. Dobrze wyrób, przypraw solą i pieprzem. Uformuj kulki. Bulion zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 20 minut. Podawaj z sosem pieczarkowym.

  3. Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,70 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń