Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki marokańskie

Pulpeciki marokańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2121

Dodano:

Odsłon: 22083

pulpety inaczej

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski włożyć mięso, pokrojoną cebulę, kolendrę,czosnek,,kumin, pietruszkę, imbir,paprykę,tartą bułkę, chilli, jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i ulepić pulpeciki.

  2. Rozgrzać oliwę i usmażyć pulpety.

  3. Sos: Cebulę zeszklić, dodać paprykę i kumin, dusić parę minut. Dodać pomidory,cynamon, sól, pieprz , dusić kilka minut pod przykryciem. Następnie dodać pulpety i dusić ok 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiabe 10 sierpnia 2012 Zalogowałam się tylko po to by podziękować za przepis. Bardzo smaczne pulpety. Sos extra, niskokaloryczny i specyficzny w smaku przez dodanie cynamonu.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiabe 10 sierpnia 2012 Bardzo dziękuję za przepis. Jedynym odstępstwem było dodanie suszonej kolendry bo u nas brak świeżej. Baaardzo smaczny sos no i niskokaloryczny.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwaXXX124 12 stycznia 2011 Kmin to inna odmiana kminku ale bardziej aromatyczna to taka gruba krótka łodyga a nie żółta przyprawa tzw:szafran czy curry.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

frankania 12 stycznia 2011 kumin to nie kminek :) ... Wydaje mi sie , ze jest to taka zolta aromatyczna przyprawa uzywana w kuchni indyjskiej i nie tylko :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ilia 01 stycznia 2011 świetny przepis - wykorzystam na pewno!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń