Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1/2 kilograma mięsa mielonego 1 srednia cebula 5-6 łyżek bułki tartej pieprz 1 jajko 2 - 4 łyżki stołowe magi 1 szklanka octu 5 szklanek wody 1 łyżka solo 4 łyżki cukru
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Do 1/2 kilograma miesa mielonego dodajemy 1 jajo, 1 średnią starkowaną cebulę na drobnej tarce, pieprz, bułkę tartą i zamiast soli magi do zup ( tak ze 2 - 4 łyżki stołowe ) . Lepimy malutkie pulpeciki obtaczamy w bułce i smażymy. Pakujemy do słoiczków ( na dno i na wierzch każdego słoiczka wkroić troszkę cebuli w grubą kostkę i zalać gorącą zalewą octową : 1 szklanka octu : 5 szklanek wody, łyżka stołowa soli, 4 łyżki cukru. Pasteryzować ok 10 minut.