Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki w sosie koperkowo pieczarkowym

Pulpeciki w sosie koperkowo pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 888

Dodano:

Odsłon: 384

Idealna propozycja na niedzielny obiad rodzinny. Z ulubionymi dodatkami w postaci ziemniaków czy ryżu zachwyci każdego

Składniki

  • 250 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 cebula
  • 200 g pieczarek
  • koperek wedle uznania (ja dałam ponad pół pęczka)
  • odrobina wody w razie potrzeby
  • łyżka skrobi kukurydzianej+ łyżka śmietanki
  • łyżka oleju
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy drobno w kostkę i podsmażamy.

  2. Lekko ostygniętą dorzucamy do przyprawionego wedle uznania mięsa i mieszamy. Formujemy kotleciki. Podsmażamy lekko z obu stron.

  3. Pieczarkę kroimy w kostkę, dorzucamy do kotletów i dusimy pod przykryciem. Jak pieczarki zmniejszą swoją objętość dodajemy koperek, skrobię i śmietanę do zagęszczenia sosu, mieszamy i dusimy jeszcze z 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń