Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z miesem i kapusta pekinska.

Pulpeciki z miesem i kapusta pekinska.

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 1446

Bardzo szybko je się robi.

Składniki

  • o.5 kilo miesa mielonego,2 torebki ryżu, 1 cebula,1 jajo niecałe puł szklanki grysiku.i bułka tarta.2 torebki ryżu.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę posiekać drobno i posolić i poczekać z 10 minut i wycisnąć z niej sok.Potem dodać mięso mielone i jajko i ugotowany ryz ,i grysik i przyprawić do smaku.

  2. Wyrobione pulpeciki oprószyć w bułce tartej i podsmażyć na patelni do zarumienia na złoty kolor.Podsmażone pulpeciki włożyć do garnka i podlać woda.Gdy już będę miękkie to dodajemy koncentrat pomidorowy i robimy sos pomidorowy taki jak do gołąbków.Podajemy z ziemiankami .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń