Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z mintaja i makreli

Pulpeciki z mintaja i makreli

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5891

Dodano: 20.04.2011

Odsłon: 17932

Połączenie smaków mintaja i makreli sprawdziło się rewelacyjnie!

Składniki

  • filet mintaja
  • Wędzona makrela
  • cebula
  • jajko
  • otręby owsiane
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmieliłam 2 płaty mintaja, pół wędzonej makreli i 1 dużą cebulę. Do tego dodałam 3 łyżki otrąb owsianych, jajko, pieprz i przyprawę do ryb do smaku. Formowałam kuleczki i gotowałam na parze ok 8 minut. Wyszło 8 pysznych pulpecików.

  2. Podałam z surówką z kwaszonej kapusty, marchewki i cebuli. Zgodne z dietą Dukana

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń