Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z indyka na parze

Pulpety z indyka na parze

Autor: bieszczadzki

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 72

Dodano: 16.12.2012

Odsłon: 11372

Szybkie, proste i zdrowe.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa wbijamy jajko i mieszamy. Obieramy pieczarki, drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Imbir ścieramy na drobnych oczkach lub przeciskamy przez wyciskarkę podobnie jak czosnek, dodajemy bułkę tartą i całość mieszamy. Na koniec dodajemy pieprz. Masy nie solimy!

  2. Maczając dłonie w ciepłej dłonie wyrabiamy pulpety. Gotujemy w parowarze przez około 30 min. Polecam z ziemniakami, marchewką i pieczarkami. Wszystko oczywiście ugotowane w parowarze. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń