Przekąski Przepis na:
Puree w innym wydaniu
Przepis dnia 2008-11-24

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 945
Dodano: 21.11.2007
Odsłon: 9762
Dobre zarówno jako śniadanie i przystawka do obiadu.
Składniki
- ziemniaki, 6
- cebulka cała, 2
- oliwa z oliwek
- białe wino
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- masło, łyżka
- kawałki wieprzowiny
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ugotować ziemniaki w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżek oliwy z oliwek. Ziemniaki odcedzić. Rozbić dodając przy tym posiekaną cebulkę, masło, łyżkę wina i łyżkę soku z cytryny. Zostawić kilka ugotowanych ziemniaków do dekoracji. Łyżką nałożyć na talerz puree. Na tym usmażone kawałki wieprzowiny smażone na oleju z ulubionymi przyprawami. Udekorować kawałkami ziemniaków z oliwą z oliwek.
Komentarze do przepisu (0)