Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Kasztany nacinamy dookoła, zaczynając od białej plamki. Wrzucamy do wrzącej wody na kilkanaście minut, obieramy gorące. Wkładamy obrane do rondla, lekko solimy, zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem 40-45 min na wolnym ogniu. Odcedzamy, zachowując mleko. Kasztany przepuszczamy przez maszynkę, wkładamy z powrotem do garnka i trzymając na wolnym ogniu dodajemy powoli masło i kilka łyżek mleka. Wszystko mieszamy dosyć energicznie drewnianą łyżką