Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne puree z korzeni pietruszki, które może być świetnym zamiennikiem klasycznego puree ziemniaczanego. Jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu - serdecznie polecam :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457329
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1357
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2195
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 546
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457329
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1357
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2195
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 546
Składniki
Przygotowanie puree jest bardzo proste. Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które przekładamy do garnka. Kawałki zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy: ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, listki lubczyku oraz doprawiamy solą i odrobiną cukru trzcinowego. Pietruszkę gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy wodę oraz przyprawy i miksujemy wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Do puree dla smaku i lepszego trawienia dodajemy łyżeczkę masła. Puree pietruszkowe to świetny zamiennik puree ziemniaczanego. Życzę smacznego! :)