Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste placki z drobiową wkładką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Ziemniaki obieram, gotuję w lekko posolonej wodzie i odcedzam. Odstawiam, by ostygły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, po czym kroję na 8 cienkich plasterków. Każdy lekko rozbijam i oprószam solą. Smażę na rozgrzanym maśle na rumiano. Ser drobno trę, cebulę drobno siekam.
Ugotowane ziemniaki trę na grubej tarce, mieszam z cebulą, serem oraz jajkiem. Dodaję mąkę i posiekane zioła. Przyprawiam solą oraz pieprzem. Szybko zagniatam ciasto. Każdy plasterek mięsa oblepiam ciastem. Racuchy smażę z obu stron na rozgrzanym oleju. Dekoruję pomidorkami oraz natką. Podaję gorące.Źródło: Tina