Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysty marmurek"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
Składniki
Masło utrzyj z cukrem białym i wanilinowym. Żółtka dodaj do masy. Białka ubij. Pianę połącz z ucieraną masą i podziel ją na pół. Foremkę natłuść, oprósz tartą bułką.
Do jednej porcji masy dodaj połowę mąki i proszku do pieczenia, kakao oraz pół szkl. mleka. Do drugiej dołóż skórkę pomarańczową, resztę mąki, proszku i mleka. Oba ciasta na przemian włóż do foremki.
? Ciasto piecz godzinę w 180°. Gotowe polej lukrem.Źródło: Telemax