Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty sernik brzoskwiniowy.

Puszysty sernik brzoskwiniowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1839

Dodano:

Odsłon: 20920

Piankowa chwila zapomnienia.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser-twaróg przełóż do miski. Dodaj sernix, budyń, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy, 2 całe jajka i 5 żółtek oraz połowę śmietanki. Zmiksuj na gładko.

  2. Resztę śmietanki ubij, wymieszaj z masą serową. Z białek ubij sztywną pianę i ostrożnie ale dokładnie wymieszaj z masą serową.

  3. Brzoskwinie z puszki pokrój na połówki. Spód i brzegi tortownicy obficie wysmaruj tłuszczem. Spód wysyp bułką tartą. Na dno tortownicy wlej 1/4 masy serowej. Na niej ułóż brzoskwinie, zalej pozostałą masą.

  4. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz najpierw 30 minut w temperaturze 200 st. Następnie zmniejsz ją do 170 st. i piecz jeszcze około 60 minut. Gotowy sernik pozostaw do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Życzę smacznego.

  5. Z własnego doświadczenia muszę przyznać, że sernik znika z minuty na minutę proponuję podawać po obfitym obiedzie. (u mnie to nic nie dało-sernik zniknął w 15 minut)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

landryna8215 09 kwietnia 2010 Ty lubisz moje mięska,a ja Twoje serniki..Wygląda pysznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 kwietnia 2010 sernik wygląda bardzo apetycznie i pewnie tak smakuje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 06 kwietnia 2010 nie am to jak pyszny, puszysty, wilgotny sernik...pokroić bym się dała za takie cudo :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 kwietnia 2010 Moje smaki, też taki piekę i rzeczywiście znika w szalonym tempie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń