Do góry

Desery Przepis na:

Puszysty torcik

Przepis dnia 2010-11-02
Puszysty torcik

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 219

Dodano:

Odsłon: 18680

Bardzo puszyste i miękkie, zawiera mało składników, dla większej ilości osób.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ramę utrzeć z cukrem (15 dag), dodawać po jednym żółtku i łyżce mąki i cały czas ucierać. Gotowe ciasto podzielić na 2 części.

  2. Białka ubić z cukrem (30dag) na pianę. Podzielić na 2 części.

  3. Wyłożyć na formę jedną część ciasta, wysmarować górę połową piany i posypać płatkami migdałowymi. Upiec w temperaturze 180 stopni do zbrązowienia płatków. Z drugą częścią ciasta postąpić tak samo. Ostudzić.

  4. Krem: śmietankę 30% ubić ze sztywnikami. Do ubitej śmietany dodać mandarynki i delikatnie wymieszać.

  5. Krem wyłożyć na jedną część ciasta i położyć na górę drugie ciasto. GOTOWE

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Attaga08 20 listopada 2010 Jak tu nie być łasuchem,gdy czyta się takie przepisy i ogląda takie pyyyyyszniutkie wypieki na zdjęciach mniammm. Do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monik77 29 października 2010 O jak pięknie wygląda dodam do ulubionych.pozdro.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń