Do góry

Sałatki Przepis na:

pyszna kapusta czerwona do obiadu

pyszna kapusta czerwona do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 3120

Dodano:

Odsłon: 1752

jest to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs czy innych dań.

Składniki

  • -0,5 kg drobno poszatkowanej kapusty czerwonej -3/4 jabłka lub jedno jabłko średniej wielkości
  • -1 średnia cebulka -1/4 kostki masła -1 łyżka mąki
  • -3 łyżki octu -2,5 łyżki cukru -sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę należy przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą i zostawić na około 2 minuty.
    Po tym czasie wodę wylewamy i znów zalewamy kapustę do 1/2 wysokości gorącą wodą. Dodajemy cukier, sól, pieprz, starte jabłko i gotujemy około 10-15 minut.Po tym czasie dodajemy ocet.

    W osobnym garnku podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy mąkę.

    Dokładnie mieszamy i całość dodajemy do gotującej się kapusty.
    Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 1-2 minuty.
    I nasza pyszna kapustka jest gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń