Do góry

Przekąski Przepis na:

Pyszna sola

Pyszna sola

Autor: dalijka

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 493

Dodano: 22.01.2010

Odsłon: 8690

Pyszna, szybko się robi:)

Składniki

  • sola, 6 filetów
  • sół ziołowa
  • mąka, tyle by obtoczyć rybę
  • olej lub oliwa do smażenia
  • masło ok ćwierć lub pół kostki
  • czosnek, 4-5 ząbków
  • ew. przyprawa do ryby
  • sok z połówki cytryny
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć w małej miseczce z masłem odstawić na ok poł godziny (dobrze jak masło jest w miarę miękkie, wtedy szybko się łączy z czosnkiem)

  2. rybę rozmrozić, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą ziołową lub ew. przyprawą do ryb, obtoczyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju

  3. po usmażeniu ryby układać na talerzu na każdy filet kłaść łyżeczkę masła czosnkowego, podawać z frytkami, surówką lub pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń