Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest prosta i łatwa w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna:)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Dynię umyć obrać usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać umyć i również pokroić w kostkę, następnie obrać cebule umyć pokroić.na rozgrzanym maśle podsmażyć delikatnie pokrojoną cebulę, a następnie dodać dynię i smażyć razem często mieszając. do podsmażonej dyni z cebulą dodajemy resztę składników (jeżeli mamy świeże pomidory musimy je sparzyć a następnie zdjąć skórkę i pomidory delikatnie rozkroić na kawałki).wszystko zalać wodą ok 1L jeżeli daliśmy więcej dyni lub ziemniaka to dodać odrobinę więcej wody aby nasza zupa nie była za gęsta.
Tak przygotowaną zupę gotujemy ok 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie sprawdzamy czy nasze warzywa są już miękkie, jeżeli tak to pozostało nam tylko zmiksować doprawić solą i pieprzem do smaku. Do zupy można dodać odrobinę śmietany ja nie daję. Przed podaniem posypać natką pietruszki i np:groszkiem ptysiowym lub domowymi grzankami