Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotleciki jarzynowe są pyszne,zdrowe,niedrogie,łatwe w przygotowaniu, ich zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie;do ich przygotowania używam składników z ugotowanego wcześniej wywaru np z rosołku,modyfikacja warzywna według gustu kulinarnego:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Myjemy warzywa,obieramy seler i marchew ,gotujemy wszystkie warzywa do miękkości w osolonej wodzie(bądź wyciągamy ugotowane warzywa z wywaru z przygotowanej zupki),przeciskamy ugotowane warzywa przez prasę(bądź ugniatamy widelcem na jednolitą masę),dodajemy do powstałej masy jajko,szczyptę soli do smaku i 2 łyżki bułki tartej,mieszamy wszystkie składniki razem,formujemy kotleciki,które obsmażamy na oleju do momentu zarumienia.Jeśli masa podczas formowania kotlecików klei się do rąk to dodajemy więcej bułki tartej.U mnie te kotleciki zawsze mają wzięcię,wszystkim smakują.Mam nadzieję,że i Wam ten przepis przypadnie do gustu.Smacznego.Pozdrawiam