Do góry

Dania główne Przepis na:

pyszne i zdrowe kotlety jarzynowe

pyszne i zdrowe kotlety jarzynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 1856

kotleciki jarzynowe są pyszne,zdrowe,niedrogie,łatwe w przygotowaniu, ich zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie;do ich przygotowania używam składników z ugotowanego wcześniej wywaru np z rosołku,modyfikacja warzywna według gustu kulinarnego:)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy warzywa,obieramy seler i marchew ,gotujemy wszystkie warzywa do miękkości w osolonej wodzie(bądź wyciągamy ugotowane warzywa z wywaru z przygotowanej zupki),przeciskamy ugotowane warzywa przez prasę(bądź ugniatamy widelcem na jednolitą masę),dodajemy do powstałej masy jajko,szczyptę soli do smaku i 2 łyżki bułki tartej,mieszamy wszystkie składniki razem,formujemy kotleciki,które obsmażamy na oleju do momentu zarumienia.Jeśli masa podczas formowania kotlecików klei się do rąk to dodajemy więcej bułki tartej.U mnie te kotleciki zawsze mają wzięcię,wszystkim smakują.Mam nadzieję,że i Wam ten przepis przypadnie do gustu.Smacznego.Pozdrawiam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń