Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami ;-)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 55
Składniki
1. CIASTO: Do żółtek dodaj: mąkę, cukier i cukier wan., proszek do pieczenia, posiekane masło, śmietanę i migdały. Żagnieść i włożyć do lodówki na godz. 2. FARSZ: Obierz, usuń gniazdka i zetrzyj jabłka (ja trę w blenderze na paseczki-grube). Jabłka zasyp cukrem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 min. (nie gotując ich! )... Do jabłek wrzuć cynamon i wymieszaj. Wyjmij ciasto z lodówki i przekrój na nierówną połówkę- mniejszą część ciasta włóż do zamrażalki. Pozostałą część ciasta wykładaj na formę do ciasta wysmarowaną masłem.- Spód ponadziewaj widelcem. (jak zostanie ci trochę ciasta to zrób boczki) Włóż spód do nagrzanego piekarnika do 180*C na 10 min. (Spód nie musi być upieczony wystarczy że od boków będzie zarumieniony). Jak spód się upiecze posyp go bułką tartą by jabłka go nie zmoczyły. Na gorący i posypany spód wyłóż jabłka (Możesz dodać do nich rodzynek). Część ciasta z zamrażalki rozwałkuj i nałóż na jabłka tak aby zakrył całą górę ciasta. (możesz na górze ciasta zrobić rysunek z rodzynek itp...). Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 190*C przez 50-60min. SMACZNEGO!!!