Do góry

Dania główne Przepis na:

" Cebulowy kurczak na poduszce "

Cebulowy kurczak na poduszce

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 13.10.2012

Odsłon: 1007

Niezwykle aromatyczna pierś z kurczaka z pieczarkami i cebulą , podana na sypkiej kaszy jęczmiennej.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w duże talarki. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. W gęsiarce rozgrzewamy ok. 0,5 szklanki oleju.

  2. Wrzucamy cebulę oraz pieczarki.Solimy.Smażymy do uzyskania złocistego koloru.Wrzucamy pokrojonego kurczaka.Posypujemy odrobiną soli, pieprzem i kostkami cebulowymi ( ważne! ).

  3. Dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu. Pieczarki puszczają wodę , więc powinna byc jej odpowiednia ilośc ( w razie czego zawsze można podlac bulionem ). Tak usmażonego kurczaka z cebulką i pieczarkami podajemy na kaszy. Zajadamy gorące!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń