Do góry

Przekąski Przepis na:

"Ziarenkowa" pasta do pieczywa

Ziarenkowa pasta do pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 105

Dodano:

Odsłon: 6810

Zdrowa, smaczna pasta do pieczywa i wędliny. Składnikami są ziarenka, pietruszka, olej i przyprawy w ilościach wg uznania.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do blendera wsypujemy ziarenka w ilości jakiej kto chce. U mnie najwięcej słonecznika ok. 3/4 szklanki, siemienia lnianego 3 łyżki, migdałów ok. 10 sztuk, czosnek, posiekaną nać pietruszki razem z łodyżkami, przyprawy do smaku, olej (u mnie lniany), ale robiłam też z rzepakowym.

  2. Wszystko mielimy do czasu, aż konsystencja zacznie być podobna do pasty. Jak za gęsta to dodajemy oleju. Osobiście nie lubię całkiem gładkiej. Wolę lekko chrupiącą. Na koniec próbuję i dodaję sok z cytryny ok. 1 łyżeczki

  3. Pastę używam do kanapek, albo bułki ew. na wędlinę. Po prostu tam gdzie mi się akurat podoba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jolkafasolka 16 marca 2013 Niestety nie wiem jak długo można ją przechowywać. Najdłużej to chyba ze dwa dni stała. Nie robię jej dużo w jednej porcji, bo łatwo ją przygotować i wolę zrobić częściej świeżą.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agamich77 12 marca 2013 Podoba mi się ten przepis. Jak długo można pastę przechowywać w lodowce?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 lutego 2013 Trafiłam na ten przepis przypadkiem i bardzo się cieszę , wszystkie składniki tej pasty to samo zdrowie i o to przecież chodzi - zabieram do ulubionych , niedługo zrobię :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 21 lutego 2013 bardzo ciekawa pasta... raczej prosta w wykonaniu i samo zdrowie ;) Do ulubionych i do wypróbowania :) Już po przyjdę i powiem jak smakowało :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jolkafasolka 16 sierpnia 2012 Polecam, nam smakuje. Zrobiłam rano i już zjedliśmy.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 16 sierpnia 2012 Muszę koniecznie spróbować,jestem ciekawa smaku tej pasty,pozdrawiam:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń