Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami

Rabarbarowe ciasto drożdżowe z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10879

Dodano:

Odsłon: 354

Aromatyczne, słodkie ciasteczko do dobrej herbatki.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać 10 dag cukru, szczyptę soli, jajka, mleko i 75 gram masła. Wyrobić dokładnie gładkie ciasto, przykryć i odstawić na pół godziny.

  2. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni, a w między czasie ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, podnieść brzegi ciasta.

  3. Rabarbar obrać, pokroić, położyć na ciasto, następnie obłożyć malinami ( mogą być z kompotu). Piec około 30 minut. Maliny możemy zastąpić innymi owocami jakie mamy w spiżarni, byle były słodkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń