Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kaszę mannę ugotuj w mleku. Zamiast w słodkim mleku, możesz gotować ją w mleku zwykłym z dodatkiem 1/2 opakowania cukru wanilinowego. Po ugotowaniu kaszę odstaw w chłodne miejsce, aby przestygła.
Twaróg utrzyj z cukrem, a następnie dodawaj do niego porcjami ostudzoną kaszę mannę. Następnie do masy wbij jajka, dodaj mąkę i wszystko starannie wymieszaj, aż powstanie gładka masa. Jeśli dodasz twaróg trzykrotnie mielony, znacznie szybciej uzyskasz odpowiednio gładką konsystencję.
Na stolnicy posypanej mąką formuj z masy niewielkie placki. Gdy już tłuszcz dobrze się rozgrzeje, smaż je na złoty kolor z obu stron.
Racuszki podawaj od razu – na ciepło z kleksem bitej śmietany oraz czekoladowymi wiórkami. Racuchy możesz także polać sosem owocowym, czekoladowym lub toffi i serwować ze świeżymi owocami.
Posypane jedynie cukrem pudrem są smaczne także na zimno.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 315 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie