Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy drożdżowe kakaowe

Racuchy drożdżowe kakaowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1438

Dodano:

Odsłon: 5313

Puszyste, pożywne, smaczne.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1/4 szkl. mleka ciepłego, drożdże i 3 łyżki mąki (wzięte z całości) wyrobić i rzucić do pozostałego mleka, żółtka, mąki i przesianego kakaa, wyrobić dodać sól wyrobić, dać olej wyrobić.

  2. Wyrobione ciasto zostawić pod ściereczką na 30 minut pod przykryciem do wyrośnięcia.

  3. Wyrośnięte ciasto smażyć na rozgrzanym oleju- nie dużo na złoty kolor. Wychodzi 11 racuszków.

  4. Posypać cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce może dać trochę cukru lub cukru waniliowego ja nie daje gdyż dla nas było by za słodkie.

  5. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aisza80 12 marca 2011 Witam, a to kakao to naturalne czy słodzone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 17 września 2010 czekoladowych jeszcze nie jadłam warto zrobić...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 16 września 2010 jestem fanką wszystkiego co kakaowe i czekoladowe, rozpływam się na sam widok tych racuchów :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 16 września 2010 Kakaowych racuszkow jeszce nie widzialam ... hmmm...zaciekawilo mnie to musze rowniez wyprobowac ... ale mnie smaki naszly na takie lakocie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń