Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami

Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 3481

Racuchy z jabłkami z dodatkiem musu z dyni i skórki pomarańczowej są pyszne, puszyste i aromatyczne.

Składniki

  • 1/2 szkl jogurtu greckiego
  • 1/2 szkl mleka
  • 1/2 szkl musu z dyni
  • 1 jajko
  • 2 szkl mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 kg jabłek
  • 1/3 szkl rodzynek
  • oliwa
  • cukier puder
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jogurt połączyć z mlekiem i sodą.

  2. Dodać żółtko, mus z dyni, otartą skórkę z pomarańczy, sól i cukier.

  3. Wszystkie składniki niezbyt dokładnie zamieszać.

  4. Następnie wsypać przesianą mąkę, rodzynki i posiekane jabłka, dodać sztywno ubitą pianę z białka, delikatnie wymieszać.

  5. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń