Do góry

Desery Przepis na:

racuchy z bananem w środku

racuchy z bananem w środku

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 767

Dodano: 17.05.2018

Odsłon: 5915

Pomysł na podwieczorek , drugie śniadanie a także dla niezapowiedzianych gości bo robi się szybko.

Składniki

  • • 2 szk. mąki pszennej
  • • 250 ml jogurtu naturalnego
  • • 1 jajko
  • • Szczypta soli
  • • 1 łyżeczka sody
  • • 2 łyżki cukru
  • • 2 banany
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę.

  2. 2. Dodajemy jajko.

  3. 3. Wsypujemy cukier, sodę oraz sól.

  4. 4. Dodajemy jogurt i mieszamy.

  5. 5. Banany kroimy w plasterki i dodajemy do miski.

  6. 6. Dokładnie mieszamy.

  7. 7. Łyżką nakładamy ciasto na rozgrzany olej i smażymy z obu stron.

  8. 8. Racuchy gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 maja Powiem Ci, że w weekend najlepiej smakują ok. południa ;) Czasem dodaję trochę rodzynek i wtedy smak jest jeszcze inny.
Pycha :)
Odpowiedzi: 6 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń