Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, sycące, alternatywa dla słodkich racuchów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 59
Składniki
Przygotowanie ciasta: Jajka ubić z odrobiną soli, dosypać szklankę mąki ( ma to być bardzo gęste-jeżeli były dużej jaka dodać więcej mąki) i następnie ciasto rozrzedzić wodą do konsystencji bardzo gęstej śmietany. Dodać przyprawy i suszone drożdże. Dokładnie wymieszać. Ja dodałam ostrą paprykę w proszku żeby ciasto było lekko pikantne.Odstawić na kilka godzin ( ja odstawiłam na ok 5h).
Dodatki: cebulę pokroić w kostkę zeszklić na oleju , dodać drobno pokrojona w kostkę cukinię i parówki lub cienką kiełbasę, wszystko razem podsmażyć do miękkości.
Po wyrośnięciu ciasta dodać zimne dodatki. Dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju, lub w wersji dietetycznej na patelni bezolejowej.
Smacznego!