Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 50545

Słodko-kwaskowe. Ten smak wszyscy znają z wakacji u babci.

Składniki

  • 2 szklanki mleka
  • 4 szklanki mąki
  • 40 g drożdży
  • 3 jajka
  • łyżeczka soli i cukru
  • 4 jabłka
  • łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciepłe mleko, mąkę i drożdże wymieszać i odstawić, aby ciasto urosło, po czym ubić łopatką, dodać łyżeczkę soli, cukru, łyżkę masła i całe jajka. Bezpośrednio przed smażeniem włożyć do ciasta obrane i pokrojone w plasterki jabłka. Usmażyć na gorącym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń