Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 257 Ocena: 3386

Dodano:

Odsłon: 2369

przypominam przepis na zapomniane już ale pyszne ciasto

Składniki

  • biszkopt jasny z 6 jajek
  • śmietana kremówka 1/2 l
  • czekolada biała 2 szt
  • wiórki kokosowe 10 dag
  • cukier 2 łyzki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. czekolady roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić,
    2. śmietanę schłodzić, ubić na sztywno, na koniec ubijania dodawać powoli czekoladę,
    3. biszkopt przekroić na dwie części, na spód wyłożyć masę, pozostawić ok 3 łyżek do posmarowania wierzchu,
    4. na suchą patelnię wysypać wiórki kokosowe, podgrzewać, mieszając, do zrumienienia, na koniec dodać cukier, przestudzić,
    5. wierzch ciasta posmarować odłożonym kremem, posypać zimnymi, rumianymi wiórkami,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń