Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello deser

Rafaello deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5208

Dodano:

Odsłon: 10097

Niebiański deser,wart każdego grzechu;))źródło:sprawdzonakuchnia.pl

Składniki

  • wiórki kokosowe 80g
  • mleko 150 ml
  • likier kokosowy 60 ml
  • serek mascarpone 250g
  • żółtka 2 sztuki
  • biała czekolada 50g
  • śmietana 30% 100ml
  • cukier puder 3 łyżki
  • biszkopty języczki(podłużne) 140g
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiórki wsypać na patelnię,na średnim ogniu uprażyć na złoty kolor,zostawić do wystygnięcia.

  2. Żółtka utrzeć z cukrem.Śmietanę ubić.

  3. Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone,zmiksować do połączenia składników.Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia składników.

  4. Do miski wlać mleko i likier,namoczyć biszkopty.Ułożyć je w pucharkach,następnie wyłożyć porcję kremu,przesypać wiórkami i startą czekoladą.

  5. Znów namoczyć porcję biszkoptów,wyłożyć na wiórki na nią kolejną porcję kremu,zakończyć czekoladą i wiórkami.

  6. Pucharki przykryć folią spożywczą,przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej 3 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń