Do góry

Dania główne Przepis na:

Ragout wołowe

Ragout wołowe

Autor: madziak

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1621

Dodano: 16.03.2011

Odsłon: 32148

Pyszny mięsno - warzywny gulasz....

Składniki

  • Mięso wołowe (mozna użyć innego), 50 dag
  • marchewka, 1
  • por mały, 1
  • cebula duża, 1
  • puszka białej fasoli, 1
  • puszka pomidorów, 1
  • sól, pieprz, majeranek, płatki chilli, do smku
  • łyżka mąki
  • szklanka bulionu
  • łyżka oleju
  • Natka pietruszki, garść
  • makaron
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki (kostkę bądź paseczki). Marchewkę obrać, pokroić w krążki, pora pokroić w plasterki. Fasolę odsączyć.

  2. Na łyżce rozgrzanego oleju obsmażyć mięso na złoto- brązowy kolor. Dodać przyprawy. Dołożyć cebulę i marchewkę. Całość oprószyć mąką. Chwilę smażyć ciągle mieszająć. Podlać bulionem. Dusić do miękkośći mięsa. (wrazie potrzeby dolać trochę bulionu).

  3. Następnie wlać pomidory z puszki, dusić około 10-15 minut. Pięć minut przed końcem duszenia do garnka dołożyć fasolę i pora. Doprawić do smaku.

  4. Ulubiony makaron ugotowć w osolonej wodzie. Odcedzić, makaron wrzucić do sosu, wymieszać i podawać. Przepis pochodzi z Tele Tygodnia trochę zmodyfikowany przeze mnie...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 16 marca 2011 Mięso=siła, warzywa=zdrowie, szczęśliwi są panowie...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 marca 2011 dzięki tak pięknym daniom coraz bardziej przekonuję się do niezbyt lubianej przeze mnie wołowiny :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń