Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ragout wołowe z pieczarkami i papryką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Pokrojony szponder solimy, pieprzymy i oprószamy papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, zesmażamy ogonówkę, wkładamy pokrojoną wołowinę i przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i paprykę. Smażymy 10 minut, zalewamy bulionem i czerwonym winem. Dodajemy przyprawy, marchew, przecier pomidorowy i dusimy do miękkości. Przed podaniem dodajemy zielony groszek i doprawiamy do smaku. Pamiętajmy, aby mięso miało bardziej wyrazisty smak należy zamarynować je w przyprawach i ziołach na kilka godzin przed m.
<b>Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego</b>
<b>Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi <a href="http://kobieta.interia.pl/kuchnia/dodaj-przepis">"przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"</a>. Najlepsze przepisy nagradzamy!</b>
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: INTERIA.PL