Do góry

Desery Przepis na:

Ratatouille

Ratatouille

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28000

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Ratatouille"

Składniki

  • duży bakłażan ?żółta cukinia ?2 duże pomidory ?średnia cebula ?3-4 ząbki czosnku ?rozmaryn
  • tymianek
  • oregano oraz bazylia ?oliwa z oliwek ?sól i pieprz do smaku ?liść laurowy ?3-4 ziarenka ziela angielskiego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bakłażana i cukinię pokrój w talarki, posól i zostaw kilkanaście minut, np. na ręczniku papierowym, żeby osączyć je z soku.

  2. Na oliwie podsmaż osobno: cebulę pokrojoną w talarki z posiekanym czosnkiem, plastry pomidorów z posiekanymi ziołami, pokruszonym liściem laur. i rozgniecionym zielem ang. Bakłażany i cukinię też podsmaż.

  3. W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami, w piramidkach, warzywa (każdą warstwę oprósz solą i pieprzem). Skrop oliwą, zapiecz w 180°C przez 30-40 min.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Ratatouille

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń