Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto w boczku

Risotto w boczku

Autor: Takie_jest_zycie

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6575

Dodano: 23.03.2008

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Risotto w boczku"

Składniki

  • 8 dag ryżu arborio
  • 6 pieczarek
  • marchewka
  • 9 długich plasterków wędzonego boczku
  • pół cebuli
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • czosnek
  • pół kostki rosołowej
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1
  • 5 szkl. wody
  • 3 rożki waflowe
  • folia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rożki owiń folią, potem boczkiem. Piecz 15 minut, ostudź. Pokrojoną cebulę podsmaż z pieczarkami, czosnkiem. Włóż startą marchewkę oraz ryż. Podsmaż. Dodaj kostkę, kurkumę, zalej wodą i ugotuj. Przypraw, wsyp ser. Mieszaj, aby się rozpuścił. Risotto włóż do rożków.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń