Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często zamiast ziemniaków robię risotto w bezmięsnej formie - do tego osobno smażę lub piekę mięso. Sprawdza sie to doskonale, dziś zapraszam na risotto z dużą ilością cukinii.
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 213
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 213
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 573
Składniki
Polędwiczki obsypujemy solą i przyprawami, nacieramy olejem. Cukinię i marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę siekamy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Kiedy woda odparuje dodajemy ryż, podsmażamy chwilę, podlewamy 1/2 szklanki bulionu. Kiedy ryż wchłonie wodę czynność powtarzamy aż do miękkości ryżu. Dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i kurkumę oraz starty na tarce ser.
Polędwiczki smażymy na patelni już bez tłuszczu po około 3-4 minuty na każdej ze stron.