Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które sprawdzi się na wyjątkową kolację, jak również na zwykły obiad :) Risotto z kozim serem i słodką gruszką uwodzi smakiem. Imbir nadaje aromatu i wyostrza smak. U mnie danie udekorowane pieczonymi plasterkami gruszki dzięki czemu wygląda jeszcze bardziej apetycznie. Polecam!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Składniki
Cebulę i imbir drobno kroimy. Gruszki myjemy, nie obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na łyżce masła, dodajemy ryż i smażymy na średnim ogniu około 2 minut cały czas mieszając. Wlewamy wino i gotujemy aż odparuje. Następnie stopniowo wlewamy po odrobinie bulionu za każdym razem gotujemy do momentu aż ryż wchłonie płyn. Przed ostatnią "dolewką" bulionu dodajemy gruszki i imbir. Gdy ryż będzie już miękki danie doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i podgrzewamy jeszcze około 2 minut.
Pieczone plastry gruszki: pół gruszki kroimy na cienkie plasterki wraz ze skórką, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. W połowie pieczenia odwracamy na drugą stronę.