Do góry

Desery Przepis na:

rogale drożdżowe

rogale drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 1414

łatwe i tanie

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drożdże rozetrzeć z cukrem,dodać resztę składników i wyrobić porządnie ciasto,schłodzić je 2 godziny w lodówce,w między czasie obrać jabłka , usunąć gniazda nasienne i podzielić na ósemki,ciasto rozwałkować na grubość ok.0.5 cm,wycinać trójkąty,włożyć cząstkę jabłka i zwijać rogale,piec w temp. 180 stopni do zarumienienia

  2. nadzieniem nie muszą być jedynie owoce,rogaliki są pyszne gdy nadziejemy je nutellą lub budyniem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń