Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogale wypiekane najczęściej na 11 listopada, dzień św. Marcina, wykonane wg przepisu Ewy Wachowicz.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13387
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43146
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13387
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43146
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Składniki
Drożdże rozetrzeć w niewielkiej ilości mleka i mąki. Jajka utrzeć z cukrem i ucierając połączyć z miękkim masłem. Do utartej masy dodać mąkę, mleko oraz wyrośnięte drożdże. Wyrobić dokładnie ciasto i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Migdały, orzechy i mak zaparzyć mlekiem, zemleć w maszynce, dodać cukier, cukier waniliowy, łyżkę śmietany i dokładnie utrzeć.. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery równe części. Każdą część zagnieść, rozwałkować okrągły placek i pokroić na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć porcję masy, uformować rogaliki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Z podanych składników wyszły 32 solidne rogale. Następnie wstawić do piekarnika i piec w temp.180 st. C przez 20 minut. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzeć lukier, posmarować rogaliki i posypać posiekanymi orzechami.