Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 30603

Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.

Składniki

  • ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • cukier
  • dżem
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokrój na kształt prostokątów, po czym krojąc zrób z nich 2 trójkąty.

  2. Weź łyżeczkę dżemu i połóż ją na środek trójkącika.

  3. Dwa wierzchołki trójkąta złóż, i zacznij zwijać w kierunku ostatniego wierzchołka.

  4. Na blaszce połóż rogaliki, nasmaruj jajkiem, posyp cukrem, piecz w 200 stopniach celsjusza przez 10-15 min aż się zarumienią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń