Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z czekoladą

Rogaliki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z czekoladą"

Składniki

  • pół kg mąki tortowej
  • 20 dag naturalnego masła
  • pół łyżeczki soli
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 żółtka jajka
  • 5 dag drożdży
  • 50 ml ciepłego mleka
  • 2 łyżki cukru
  • czekolada w słoiku typu Nutella
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę połącz z masłem, solą, śmietaną i żółtkami. Rozkruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem, wsyp cukier, wymieszaj i połącz z pozostałymi składnikami.

  2. Wyrób gładkie ciasto i podziel je na 5 części. Każdą rozwałkuj i podziel je na 8 trójkątów. Nałóż na nie po porcji kremu i zwiń rogaliki.

  3. Piecz ciastka pół godziny w temperaturze 160°C.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń