Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z czekoladą i śliwkami

Rogaliki z czekoladą i śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1214

Dodano:

Odsłon: 9942

Takie rogaliki robię już od bardzo dawna, wymagają mało pracy i szybko się pieką. Najlepiej smakują jeszcze gorące, kiedy czekolada w środku jest płynna.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • śliwki, 2-3
  • czekolada lub groszki czekoladowe, 12 sztuk
  • jajko
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto pokroić na 6 równych kwadratów, następnie każdy kwadrat na pół na trójkąty. Śliwki pokroić na cząstki.

  2. Na każdym trójkącie ułożyć cząstkę śliwki oraz czekoladę i zawijać dłuższą krawędzią w stronę węższej. Boki każdego rogalika zawinąć, tworząc półksiężyc.

  3. Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i każdy posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 200st przez 15 minut, aż zrobią się złoto- brązowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tosziba2 06 sierpnia 2010 Pysznie wyglądają i na pewno tak samo smakują, zrobię córci na niedzielne śniadanko ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń