Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki ze smalcu

Rogaliki ze smalcu

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 8566

Rogaliki szybkie w przygotowaniu, długo trzymają świezość.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WYKONANIE: Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jezeli jest zbyt suche, można dodać śmietany. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkaty, nakładać marmoladę, formować rogaliki. Upiec. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorotakrakow 26 stycznia 2010 Wypróbuję na pewno.Lubię ciasto kruche ze smalcu bo jest naprawdę KRUCHE. Nadzienie też można zmieniac. Próbowałaś z kaimakiem wymieszanym z prażonymi orzechami, kokosem i kakao w proszku ?Rewelka, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorotakrakow 26 stycznia 2010 Wypróbuję, bo ciasto kruche na smalcu jest rewelacyjne/chociaż niezbyt dietetyczne/. Te rogaliki są proste i na pewno pychota.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń